FANDOM


GeorgeLucas

George Lucas

Time 100 George Lucas

George Lucas på Time 100 gallaen i 2006, dekket av videobloggen Rocketboom.

George Lucas (født 14. mai 1944) er en amerikansk filmregissør, filmprodusent og manusforfatter. Han er best kjent for å ha laget Star Wars-filmene og Siste natt med gjengen (American Graffiti). Han har også, i samarbeid med Steven Spielberg, laget filmene om Indiana Jones. Lucas har imidlertid også produsert kalkuner som Howard the Duck og Willow.

Lucas er også kjent som en innovatør på det filmtekniske området. Han var blant de første som brukte dataanimerte spesialeffekter, og han var med på å grunnlegge Industrial Light and Magic – et firma som spesialiserer seg på å lage visuelle effekter. Et underselskap av dette firmaet er LucasArts, som retter seg mot dataspillindustrien. Lucas har også vært en pionér innen bruken av digitale foto i filmindustrien.

Forbes Magazine anslår at Lucas og hans filmselskap Lucasfilm har tjent nærmere 20 milliarder dollar på Star Wars-filmene, og anslår Lucas' personlige formue til omtrent tre milliarder dollar.

FilmografiRediger

1 I samarbeid med Steven Spielberg.

Mal:Viktig stubb Mal:Biografistubb

Video-x-generic
Denne filmrelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. En stubbmerking uten oppgitt grunn kan fjernes ved behov.